Збільшення кількості хворих Ляшко пов'язав із послабленням карантину \ фото УНІАН

Кожен шостий з перевірених громадських закладів в Україні порушує певні протиепідемічні норми.

Читайте такожУ Києві поки не відкриватимуться заклади харчування і басейни

Про це повідомив на онлайн-брифінгу заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, доповідаючи про результати сьогоднішнього засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Відео дня

"Сьогодні доповідав керівник Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту прав споживачів, що кожен шостий об`єкт, який перевіряється інспекторами цієї служби на дотримання протиепідемічних норм, має ті чи інші порушення в своєму закладі, які стосуються як великої кількості одночасного перебування людей на площі приміщення, так і відсутності захисних масок та антисептиків", - зазначив Ляшко.

За його словами,наявна динаміка захворювання на COVID-19 показує, що інколи збільшення кількості тестувань не тягне за собою збільшення кількості виявлених хворих.

"Ми пов`язуємо це збільшення саме з пом`якшенням карантинних заходів і з тим, що суб`єкти господарювання, які декларували, що при відкритті їхніх об`єктів будуть дотримуватися протиепідемічних норм, – в той же час ми бачимо значні порушення, як і перевізниками, так і іншими організаціями", - додав головний державний санітарний лікар.

Як повідомляв УНІАН, в Україні третій день поспіль спостерігається збільшення кількості підтверджених випадків інфікування коронавірусом, зокрема, за останню добу, 12 червня, виявлено 753 нових хворих на COVID-19.

Всього з початку епідемії в Україні захворіли 30 тис. 506 осіб, померли – 880, одужали – 13 тис. 976.