Чиновнику не сподобалося питання журналістки / скріншот відео

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко прокоментував інцидент за участі керівника Одеської ОДА Максима Куцого, який злякався запитання журналістки з приводу закупівель "швидких" і викликав бійців Нацгвардії.

Про це Томіленко написав на сторінці у Facebook.

Сама журналістка телеканалу "1+1" Юлія Червоненко у коментарі НСЖУ пояснила, що була надзвичайно вражена бурхливою реакцією чиновника, адже зйомка відбувалася за його згоди.

Відео дня

"Ми зустрілися з ним на сходах, попросили записати коментар. Я показала своє посвідчення "1+1" і губернатор сказав, щоб ми піднялися до його приймальні. Потім нас запросили до кабінету, на одне питання Максим Куций дав відповідь, а на друге почав звинувачувати, що це провокація. Особливо я здивована, причому тут Національна гвардія?", - розповіла представниця ЗМІ.

За словами Томіленка, жодні питання не можуть виправдати неадекватну поведінку чиновників.

Читайте такожУ Харкові порушники карантину побили журналіста (фото, відео)

"Журналіст – не просто людина, яка задовольняє власну цікавість і щось розпитує. Він представляє аудиторію. І посадовець повинен демонструвати свою відповідальність перед людьми шляхом спілкування із журналістами, а не "нацьковувати" на них Нацгвардію", - зазначив він.

"Закон на боці журналістів, але рівень культури, освіченості, готовність до виконання державницьких функцій у посадовців – на надзвичайно низькому рівні", - додав Томіленко.

Як повідомляв УНІАН, голова Одеської облдержадміністрації Максим Куций злякався запитання журналістки з приводу закупівель "швидких" і спробував вигнати її за допомогою нацгвардійців. Як можна побачити в ролику, керівник Одеської області поводиться неадекватно, а свій кабінет називає "режимним об'єктом".