Лазерна корекція зору стає все більш популярною у реаліях війни, вважає головний лікар офтальмологічного центру "Ексімер"

На жаль повітряні тривоги нікуди не ділися і поступово стають нашою повсякденною звичкою. Кожен з нас давно має певний план дій, куди входять не лише тривожна валіза, але й турбота про власне здоров’я: психічне та фізичне.

Стрес впливає на очі

Вже понад рік ми живемо у нервовому напруженні. Відчуття страху, тривоги, гніву, роздратування, а також надмірні навантаження – призводять до хронічного стресу.

Відео дня

Розповідає головний лікар офтальмологічного центру "Ексімер" у Києві  – Прожога Сергій Анатолійович.

Надмір адреналіну й кортизолу впливає як на загальне здоров’я, так і на окремі органи й системи. Гормони стресу прискорюють серцебиття й змушують м’язи напружуватися, що стає причиною високого тиску та спазмів. А це призводить і до проблем із зором.

ВАЖЛИВО! Через війну кількість пацієнтів із вадами рефракції значно збільшилася, в українців почали проявлятися приховані раніше проблеми із зором або посилилися вже наявні.

Тож не нехтуйте профілактичним оглядом, щоб у разі потреби скорегувати зір окулярами, лінзами або лазером.

Що порадити людині з поганим зором

Якби там не було, а для людини гарний зір є важливою умовою для виживання. Куди бігти? Де ховатися? Чи немає вибухових речей під ногами? Відповідь на ці питання напряму пов'язана із нашим зором.

Окуляри та денні контактні лінзи це завжди дискомфорт та незручності. До того ж денні лінзи можуть бути середовищем для розмноження мікроорганізмів, які здатні спричинити запалення рогівки – кератит.

ВАЖЛИВО! Тому ідеальною формулою гарного зору є лазерна корекція. Особливо, якщо ми говоримо про найсучаснішу методику – 5D Фемто-корекцію зору, яку вам можуть запропонувати в офтальмологічному центрі Ексімер Київ.

Лазерна корекція, що дозволяє позбутися високої короткозорості та астигматизму

5D Femto лазерна корекція зору – це унікальна передова технологія. Це поєднання:

- складних математичних розрахунків

- штучного інтелекту

- фемто-секундного лазеру.

- Втручання людини – мінімальне.

Під час підготовки до лазерної корекції зору високоінтелектуальна програма вибудовує індивідуальний дизайн-план формування лоскуту та випаровування рогівки.

Після багатоетапних розрахунків параметрів ока, у дію вступає 5D Фемтолазер, який формує найтонший лоскут без розрізу рогівки. А отже безконтактно.

У роботі фемтосекундного лазера використовуються ультракороткі світлові імпульси, які тривають лише одну мільярдну частку секунди. А отже, не нагрівають рогівку.

Головний лікар офтальмологічного центру "Ексімер" Прожога Сергій Анатолійович розповів про переваги лазерної корекції зору

Які можливості відкриває 5D Femto лазерна корекція зору

Завдяки синергії штучного інтелекту та сучасним лазерним технологіям, в офтальмологічній клініці "Ексімер" є можливість проводити лазерну корекцію пацієнтам:

- з аномаліями рогівки,

- пологою та тонкою рогівкою,

- "синдромом сухого ока",

- високою ступінню короткозорості, далекозорості та астигматизму.

Ще зовсім недавно людям з такими зоровими характеристиками доводилося відмовляти у проведенні лазерної корекції.

ВАЖЛИВО. Тепер завдяки 5D фемтолазерній методиці ще більше людей можуть отримати відмінний зір. А отже, позбутися окулярів і контактних лінз – та бути впевненими у своєму зорі.