Дівчина втратила все / Скріншот

Лікарка-прикордонниця Еліна Мединіна - маріупольчанка, вона прожила в цьому місті все своє життя й хотіла захистити його від ворогів.

Як йдеться в сюжеті ТСН, у Маріуполі загинули її коти, вона й сама заледве пережила обстріли "Азовсталі" та потрапила у полон.

Після повернення з полону вона вже будує плани на те, яким буде її нове вільне життя. 

Дівчина розповіла, що на Новий рік загадала бажання почати життя з чистого аркуша. Та вона й подумати не могла, що так і станеться. І цей шлях виявився дуже складним, адже їй довелося побачити, на що окупанти перетворили її рідне місто й залишити його. Після повернення з полону вона живе у Києві.

"Якщо чесно, не хочу повертатися до Маріуполя... Дуже боляче й дуже страшно. Там саме був "приліт" у квартиру, повертатися вже нікуди, будинку немає. У мене там були дві кішки й кіт... Втратила все", - каже Еліна.

Вона розповіла, що на "Азовсталі" була медиком, розміщувала поранених у бункері. Зізнається, медичних препаратів було дуже мало, тож доводилося застосовувати старі методи лікування. 

Мединіна розповіла, що дуже складно було в полоні. Там дуже хотілося поговорити з мамою. А росіяни постійно повторювали, що взяті в полон українці непотрібні своїй державі.

Згадала вона й день, коли їх везли під час обміну: "Коли ми почули українську мову, я не знаю, як це описати... Не вірили".

Окупація Маріуполя

З початку березня Маріуполь перебував у блокаді окупаційних військ РФ. Загарбники скидали бомби на Маріупольський пологовий будинокдраматичний театр та інші будівлі, в яких ховалися мирні люди.

За даними прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок російської агресії було знищено понад 95% всіх споруд міста.

У середині травня захисники "Азовсталі" вийшли з території заводу. Вони тримали оборону понад 80 днів. Після цього Маріуполь опинився в повній окупації. Нещодавно частину захисників міста повернули з російського полону.

Раніше мер міста Вадим Бойченко повідомив, що у Маріуполі лишається понад сто тисяч жителів. В більшій частині міста немає води та світла, опалювальний сезон не зможуть почати.

Вас також можуть зацікавити новини: