Шарій користується послугами однієї з найдорожчих адвокатських компаній в Литві / скріншот з відео

Литва анулювала підозрюваному в держзраді в Україні Анатолію Шарію всі документи і оголосила його персоною нон-грата.

Про це повідомляє інформований співрозмовник УП у правоохоронних органах, а також джерело "Європейської правди", якому відомо про хід процесу.

За його даними, це сталося 10 травня 2021 року. Відразу після цього адвокати Шарія зробили запит, щоб вивчити підстави такого рішення і їм передали відповідні матеріали.

Відео дня

За наявною інформацією, Шарій користується послугами однієї з найдорожчих адвокатських компаній в Литві.

Як повідомляє джерело "Європравди", Шарія позбавили статусу біженця, отриманого ним у 2012 році.

"Він отримав статус біженця в Литві. Це було за часів Януковича, коли здавалося, що він біжить від режиму Януковича", - зазначив співрозмовник видання.

У той же час Шарій у своєму Telegram-каналі говорить, що нібито чує про це вперше.

«Прям не знаю, що ж робити тепер, треба чекати офіційного повідомлення від Литви, думаю. Особисто я вперше чую. Але щось мені не сильно віриться. Джерело повідомило б ще три тижні тому, щось тут не так, думаю», - написав він.

Читайте такожСБУ оголосила Шарія у державний розшук

Справа Шарія

  • 16 лютого стало відомо, що СБУ повідомила блогеру Анатолію Шарію про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України - ч. 1 ст. 111 «Державна зрада» та ч. 1 ст. 161 «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками».
  • На переконання слідчих, Шарій здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері та діяв на замовлення іноземних структур.
  • 25 лютого СБУ оголосила Шарія у державний розшук.
  • 1 березня Служба безпеки України направила до Київської міської прокуратури інформацію про внесення неправдивих даних під час перереєстрації «Партії Шарія».