'Має бути, як в Ізраїлі': військовий назвав спосіб покращити успішність мобілізації

Начальник служби зв’язків із громадськістю 47-ї ОМБр "Маґура" Дмитро Лазуткін заявив, що Україні необхідно інституційно підвищувати престиж військової служби, щоб покращити успішність мобілізації.

Як зазначив Лазуткін в інтерв'ю Radio NV, Україні варто спиратися на досвід Ізраїлю у цій сфері. У цій країні військова служба є трампліном для розвитку кар'єри, зокрема у державних структурах.

"Мені здається, що в контексті мобілізації дуже важливим є те, що треба підвищувати інституційно престиж військової служби, щоби людина розуміла, що це для неї стане потім, можливо, соціальним ліфтом. Наприклад, як у тому ж Ізраїлі. Без служби у війську важче вибудовувати навіть свою подальшу кар'єру, особливо в державних структурах. Так має бути і в нас. Я думаю, цей шлях при рекрутингу, який зараз упроваджується, може привести до підвищення якісних і кількісних показників", - сказав Лазуткін.

Відео дня

Мобілізація в Україні - останні новини

Названі діагнози, з якими не заберуть до армії з 1 лютого. Зокрема, відстрочка від армії можлива, якщо людина призовного віку потрапляє під відповідну категорію.

Також УНІАН повідомляв, що в Раді пояснили, яким має бути новий закон про мобілізацію. За словами заступника голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгора Чернєва, новий документ буде збалансований та більш сфокусований на мотиваційній частині для тих, хто має бути мобілізований.

Вас також можуть зацікавити новини: