Михайло Ніколов вважає, що Україні потрібна тотальна мобілізація / скріншот

Щоб не програти у війні, Україні потрібна тотальна мобілізація чоловіків та жінок з 18 років, а також залучення до бойових дій ув'язнених. Таку думку в інтерв'ю "Бутусов Плюс" висловив підполковник Михайло Ніколов із 68-ї окремої єгерської бригади ЗСУ.

За його словами, нині питання полягає в тому, чи Україна хоче виконати план мобілізації, чи перемогти у війні.

"Тому що те, що зараз відбувається на фронті... Зараз головне - не програти. Так от для того, щоб не програти, потрібен не план мобілізації, необхідні драконівські методи", - зазначив військовий.

Він підкреслив, що цей план має полягати у мобілізації всього чоловічого та жіночого населення віком від 18 років.

"Не обов'язково це має бути передова, це можуть бути якісь оборонні підприємства, тил, логістика. Можна в якусь іншу обгортку обернути – резервісти, таке інше. Але з 18 років, включаючи жінок", - додав Ніколов.

Мобілізація в Україні - останні новини

Названі діагнози, з якими не заберуть до армії з 1 лютого. Зокрема, відстрочка від армії можлива, якщо людина призовного віку потрапляє під відповідну категорію.

Також УНІАН повідомляв, що в Раді пояснили, яким має бути новий закон про мобілізацію. За словами заступника голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгора Чернєва, новий документ буде збалансований та більш сфокусований на мотиваційній частині для тих, хто має бути мобілізований.

Вас також можуть зацікавити новини: