Мін’юст планує вивести за межі міст СІЗО / фото УНІАН

Міністерство юстиції України планує вивести за межі міст слідчі ізолятори, а земельні ділянки під ними здавати в оренду приватним інвесторам.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв’ю Hromadske.

"СІЗО сконцентровані у центрі міст. Відповідно, вартість оренди земельних ділянок велика. Ми зараз розробляємо документи для того, щоб переносити їх за межі міст в обмін на будівництво нормальних належних споруд. Земельні ділянки в центрі міст ми будемо віддавати приватним інвесторам", - сказав Малюська.

Відео дня

Читайте такожПлатні камери в Лук'янівському СІЗО: що чекає на українських арештантів і скільки це коштує (відео)

За його словами, у такий спосіб держава заощадить кошти для поліпшення інфраструктури пенітенціарної системи.

Також міністр додав, що раніше презентовані платні камери в найближчі місяці мають запрацювати в усіх слідчих ізоляторах, що також принесе додаткові кошти.

"Зараз в Києві відкрито чотири камери - двомісні, тримісні і чотиримісні. У планах - ми будемо їх збільшувати, дивитися за ціною. І знову ж таки, якщо порівняти СІЗО і установи, куди люди прибувають після вироків - ситуація зовсім різна. В слідчих ізоляторах все набагато гірше. Хоча, насправді, в слідчих ізоляторах - невинуваті, а в тюрмах сидять ті, хто отримали вироки. Ми це будемо змінювати", - запевнив міністр юстиції.

Малюська наголосив, що головна мета тюремної реформи - ресоціалізація колишніх в’язнів.

Раніше УНІАН повідомляв, що Міністерство юстиції України хоче знести Лук'янівське СІЗО в Києві і переселити його мешканців в нову в'язницю. Частину старих корпусів СІЗО збережуть в якості музею.