Владислав Криклій

Міністр інфраструктури Владислав Криклій відмовив у вильоті двом літакам, які повинні були повернути в Україну понад 300 українців з ОАЕ. Про це заявив колишній народний депутат Леонід Ємець.

Один рейс мав вилетіти з Дубая 25 квітня, ще один - з Шарджі 28 квітня. Цими рейсами повинні були прилетіти не туристи, а громадяни, які працювали в ОАЕ. Через карантин вони втратили роботу і не можуть залишитися, оскільки в ОАЕ високі ціни на житло та проживання.

Читайте такожДо України з ОАЕ прибув літак із 11 тоннами засобів захисту для лікарів

Відео дня

«Всі ці люди через українське посольство знайшли літаки, повністю оплатили рейс в одну сторону і підписали згоду на добровільну обсервацію. Вони також проплатили проживання в санаторії «Жовтень» під Конча-Заспою і домовилися про супроводі поліції до місця обсервації. Вони не можуть з Дубая і Еміратів дійти пішки або доїхати на машині, у них є один шлях - літаком. І єдине, що їх не пускає додому, це відмова міністра Криклія дати їм дозвіл на переліт», - заявив Ємець.

За його словами, для першого рейсу такий дозвіл спочатку дали, а потім в день вильоту забрали. Так само до останнього тягнули і з другим рейсом.

«Ніякого пояснення, чому така позиція міністерства, нікому не надано. Офіційно. Неофіційно, ходять чутки, що таким чином закривають дірки в бюджеті приватних українських авіакомпаній. Така ситуація є неприйнятною з будь-якої точки зору: юридичної, людської моралі, здорового глузду. В Конституції України сказано: «Громадянин України не може бути позбавлений права в будь-який час повернутися в Україну», - додав Ємець.

Як раніше заявив депутат від «Слуги народу» Олександр Дубинський, міністр інфраструктури Владислав Криклій взяв собі в радники колишнього главу «Укравтодору» Андрія Батищева, відомого по організації схем відкату грошей з підрядників з будівництва доріг.