Чи можуть військовозобов'язаних українців звільнити з роботи, якщо у них немає військового квитка / фото міськвиконкому Южноукраїнська

Адвокат Андрій Межирицький розповів, що робити працівнику, якщо роботодавець просить в нього надати військовий квиток. Також він пояснив, чи можуть українця звільнити з роботи через відсутність цього документа. 

На сайті B2Bconsult адвокат написав, що прохання принесити військовий квиток - це лише прохання. Так, роботодавці повинні вести первинний військовий облік працівників та надавати відповідні відомості до ТЦК.

Проте відсутність у вас військового квитка жодним чином не впливає на реалізацію вашого конституційного права на працю. Також у разі відсутності цього документа вас не можуть звільнити з роботи, додає Межирицький.

Відео дня

"Право вимагати військово-обліковий документ є тільки під час укладання трудового договору (ч.2 ст. 24 КЗпП України). Якщо ж такий договір вже укладений, то у разі ненадання таких документів звільнити за цією підставою працівника з роботи не можна", - наголосив правник.

Що робити, якщо у військовозобов'язаного в Україні немає військового квитка?

Раніше адвокат Тарас Никифорчук прокоментував повідомлення про те, що в Україні без військового квитка не можна ні полікуватися, ні працевлаштуватися чи одружитися. 

Адвокат Ростислав Кравець вважає дискримінацією відмову у прийнятті на роботу через відсутність військового квитка. 

Згодом адвокат Роман Сімутін пояснив, чи законно всюди вимагати військовий квиток.

Вас також можуть зацікавити новини: