Музиканти гурту Junket швидко стали десантниками / фото facebook.com/jnket

Учасники музичної групи Junket стверджують, що приїхали до Одеси, щоб дати благодійний концерт, але поруч з залізничним вокзалом їх "перехопили" співробітники військкомату. Пізніше музикантів відправили служити до десантно-штурмових військ.

Як стверджує представник цього київського гурту Дмитро Сазонов, Junket планував ввечері 9 червня дати благодійний концерт в Одесі у місцевому закладі More Music Club. За словами музиканта, концерт планувався для збору коштів для постраждалих жителів Херсонщини, але, коли чоловіки зійшли з потягу та перейшли дорогу, їх зупинив правоохоронець та попросили показати документи.

"Чомусь здивувався, що ми з Києва і з концертом (ми йому сказали про ціль нашого візиту), чомусь порівняв нас з одеськими клубами на кшталт "Ібіци" і сказав, що в країні війна, а ми тут зі своєю музикою…", - розповідає Сазонов.

Він стверджує, що потім підійшли представники військкомату та перевірили документи музикантів. Самого Сазонова не затримували, бо в нього є відповідний документ про відстрочку від служби, а інших хлопців наполегливо запросили до автобуса, який "відвезе їх на звірку".

"Ми ще раз пояснили мету нашого перебування в Одесі, мені відповіли, що це на "півгодини", не більше. Ну, повістка, подумали ми, повернемось в Київ і підемо, черга значить дійшла... Потім звʼязок з пацанами зник, як виявилося, в них забрали телефони", - стверджує Сазонов.

Потім разом зі знайомими з Одеси він знайшов музикантів та передав їм, зокрема, трохи їжі й воду. Тоді музиканти розповіли, що вже пройшли військово-лікувальну комісію, яка вважає їх абсолютно здоровими, хоча, на думку Сазонова, це не так. Він стверджує, що одного з хлопців мучать болі та свербіж усього тіла.

Через чотири години телефони музикантам повернули. "Та сказали, що за півгодини вони виїжджають на навчання в елітну частину десантно-штурмових військ", - каже Сазонов.

За його словами, у них немає з собою елементарних предметів для особистої гігієни - зубної щітки, білизни, шкарпеток тощо.

More Music Club також повідомив про скасування концерту Junket. Як зазначається, це сталося через непередбачені події та незалежні від організаторів та музикантів причини. Замість виступу київського гурту відбувся інший концерт.

"Прибуток з концерту, як і планувалося, буде направлений на підтримку жителів Херсонщини, які потерпають від техногенної катастрофи, що спричинила Росія", - йдеться у повідомленні.

Цікаві новини Одеси - сьогодні це точно варто знати

Як повідомляв УНІАН, в Одесі чоловіки та їх родичі неодноразово скаржились на дії співробітників місцевого військкомату. Люди стверджують, що їх забирають на службу, перехоплюючи посеред вулиці.

Нагадаємо, наприкінці квітня одного з керівників територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомат) відсторонили від виконання обов’язків через можливе незаконне збагачення.

Вас також можуть зацікавити новини: