Повістка має бути вручена особисто військовозобов'язаному / фото Генштаб

Українським законодавством чітко визначена форма повістки військовозобов'язаним, а також хто і як їх може вручати.

Як розповів юрист Адвокатського об'єднання T&T Partners Владислав Юрчак, оформлення будь-яким іншим способом повістки є незаконним, передає 24 канал.

За його словами, повістка повинна бути вручена особисто військовозобов'язаному і ним підписана, а в разі відмови від повістки - повинен бути складений відповідний акт.

Відео дня

Зазначається, що залишення повістки в дверях квартири або поштовій скриньці не є законним і не може породжувати будь-яких наслідків.

"Досить часто на повістках, які залишають у дверях та інших місцях, проставляють штамп "розшук" і т.д. слід звернути увагу, що відповідні відмітки законодавством не передбачені, а тому їхнє проставлення є незаконним", - заявив юрист.

Мобілізація в Україні - новини

Раніше адвокат Вікторія Кравченко пояснила, що є підстави для відстрочки від військової служби під час мобілізації, там є згадка і про інвалідність.

Також вона розповіла, що деякі військовозобов'язані українці виїхали за кордон, тому виникає закономірне питання, що ж їх чекає в контексті мобілізації в Україні. При цьому частина співгромадян втекла з країни незаконно.