Міст відкрили менше року тому / УНІАН

На велосипедно-пішохідному мосту в Києві, який з'єднує Володимирську гірку та Арку Дружби народів, сталася нова надзвичайна подія.

Як повідомляється на сторінці "Київ Оперативний" у Facebook, на мосту знову тріснуло скло.

"Може, нафіг про скло? І краще залізне щось встановити?", - пише автор публікації під фото з склом, що тріснуло.

Відео дня

На ньому видно, що пошкоджену конструкцію вже встигли захистити стрічками з написом "За огорожу не заходити! Небезпечно!".

На мосту з'явилося нове пошкодження / Київ Оперативний Facebook

У коментарях багато користувачів зазначили, що такого результату слід було очікувати. "Міст весь ходором ходить... Навколо тріщини. Зрозуміло, що скло теж буде тріскатися", "Зараз, почекайте ще трохи, пару десятків лямів на реконструкцію виділять", "Так скло повинно бути те саме, а не звичайне віконне", - йдеться в коментарях.

Читайте такожНайкращі парки Києва: де погуляти в Києві після ослаблення карантину (фото)

Як повідомляв УНІАН, 26 травня 2019 року мер Києва Віталій Кличко повідомив, що на мосту тріснуло скло. За його словами, не виключено, що механічне пошкодження могло статися знизу мосту. Розглядається версія, що стріляли. У той же день міст закрили. Подія про пошкодження елементів мосту було зареєстровано в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень. Міст побудований з бетону і скла, його довжина становить майже 212 метрів.

Вартість самого мосту - 275 мільйонів гривень. Будівництво фонтану, освітлення території, її благоустрій, прокладання інженерних мереж, проектування об'єктів та інші роботи - близько 90 мільйонів гривень. Зміцнення схилів – майже 55 мільйонів гривень. Таким чином, загальна вартість декількох об'єктів - мосту, фонтану, підпірних стін та інших витрат - становить близько 400 мільйонів гривень.

Міст був відкритий 25 травня 2019 року.