Кирило Тимошенко

У четвер, 29 липня, було презентовано концепцію спортивного кластеру на ВДНГ у Києві, який створюють в рамках програм Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" та "Здорова Україна".

Увесь кластер займе 22 гектари території ВДНГ, і вже цьогоріч проєкт буде реалізовано на 11 гектарах, повідомив у Facebook заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко.

Концепцію майбутнього кластеру розробила компанія із трансформації міських просторів Big City Lab разом з литовським урбаністом Тадасом Йонаускісом, розповів Тимошенко. При цьому особливий акцент під час проєктування кластеру робився на створення безбар’єрного простору.

Відео дня

"До інфраструктури майбутнього кластера увійшли: бігові й велодоріжки із професійним покриттям, локації для занять TRX, кросфітом, йогою та фітнесом, облаштовані зони із тренажерами для силових і кардіотренувань, столи для настільного тенісу, басейн із трампліном, баскетбольні й футбольні майданчики, скеледром, бетонний скейт-парк та багато іншого", - зазначив він.

Першою відкритою зоною майбутнього спортивного кластеру стане урбан-парк – він почне приймати відвідувачів уже цього літа.

"Простір урбан-парку буде призначений насамперед для активних занять вуличними культурами, проведення батлів і джемів, реалізації спортивних проєктів та медійних заходів", - пояснив Тимошенко.

За його словами, важливою частиною простору стане також простір під назвою Street Culture Hub, що об'єднає спільноту вуличних культур із різних міст та відомих атлетів, артистів і команди.

"Надалі президент ставить завдання створювати такі круті спортивні об'єкти у кожній області. Спорт і здоров'я стають новим трендом в Україні", - підкреслив Тимошенко.

Нагадаємо, раніше заступник глави Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко заявив, що у рамках нової президентської програми "Здорова Україна" планується створення 873 "активних парків" і сучасних спортмайданчиків з вільним доступом для кожного в різних населених пунктах країни.