Фото "Український Європейський Фрoнт"

Політолог Віталій Кулик розповів про діяльність ініціативи "Український Європейський Фрoнт" та налоголосив на її важливості. Він висловив думку про те, що у владі дехто вирішив "списати" українських біженців в Європі як "нерентабельний електоральний актив".

"Не отримають вони голоси людей, які виїхали від війни до ЄС. Бо повернути людей та їх підтримку - то робота", - зазначив він у Facebook. 

У якості прикладу він навів зміну економічої ситуації, зниження тиску на бізнес, надання гарантій, захист, спроможність нагодувати та навчити. 

Відео дня

"Показати, що в Україні у людей є майбутнє, якщо не сьогодні, то принаймні завтра. А це все складно. Набагато легше назвати усіх біженців "ухилянтами". Розколоти українців на тих хто поїхав і хто залишився. І нацькувати одних на інших", - вважає політолог.

Кулик зазначив, що є частина тих, хто тікав не від війни, а за європейською соціалкою. 

"Є ті хто купив липові інвалідності чи "родичів для догляду" й уникнув мобілізації. Але переважна більшість людей, які виїхали шукали прихистку від російських бомб та шахедів. І ці біженці об'єдналися в окрему спільноту, які не тільки донатять на ЗСУ, але й нагадують Європі про необхідність зупинити Путіна", - зазначив аналітик.

Він впевнений, що сьогодні нам потрібна активна діаспора, яка б просувала українську позицію у світі, тиснула акціями на місцевих політиків, ставила на місце російську "п’яту колону", вела б інформаційну війну з рашизмом.

На його переконання, такою є ініціатива "Український Європейський Фрoнт", активісти якої нагадують європейським урядам про те, що українці воюють за безпеку Європи. Адже УЄФ провів не одну кампанію громадської адвокації, організовує роботу з лідерами думок, просто з громадянами європейських країн.

"Тільки на сторінці Фейсбук УЄФ ми бачимо фотозвіти акцій проведених в Парижі та Берліні. І варто сказати, що на європейська преса в цілому схвально сприйняла саму ідею створення такого об'єднання. Зокрема поляки про УЄФ пишуть, що простіше дати українцям зброю та ППО, чим зустрічати Путіна на власних кордона", - пояснив Кулик. 

Політолог наголошує, що особливо важливо, що голос Українського Європейського Фронту звучить зараз, коли в більшості європейських країн до влади рвуться "популісти", які по суті є проросійськими силами. 

"Саме наші біженці мають розказати європейцям про путінські ракети, знищені села та про звірства Бучі", - додав він.