Компанія "Київстар" та фонд "Повернись живим" запускають всеукраїнський збір коштів для саперних груп розмінювання

Україна є найбільш замінованою країною світу, випереджаючи за цим показником Сирію та Афганістан. Мінами та нерозірваними боєприпасами забруднені близько 30% нашої території, згідно з даними ДСНС. В свою чергу, Уряд України визначив розмінування одним із п’яти ключових пріоритетів швидкого відновлення країни. Процес розмінування є не менш важливим ніж відновлення соціальної і критичної інфраструктури.

"За зміну сапер знешкоджує десятки вибухонебезпечних предметів. Звісно, за такого навантаження потребуємо обладнання для швидкого та якісного розмінування. Тож хочеться подякувати всім, хто долучиться", — каже Юлія "Ромашка", саперка ЗСУ. 

Щоб підвищити безпеку під час розмінування українських територій, Київстар разом з фондом компетентної допомоги армії "Повернись живим" та групою 1+1 media ініціюють збір у межах кампанії "Нам тут жити". Кошти з нього підуть на придбання транспорту та необхідного обладнання для інженерно-саперних груп у складі підрозділів ЗСУ.

Відео дня

"Першими в деокуповані міста й села заходять українські сапери, забезпечуючи умови для відновлення критичної інфраструктури, зокрема, даючи змогу спеціалістам Київстар відновлювати мобільний зв’язок. Допомагати у розмінуванні – важлива місія для нашої компанії. Київстар виділяє на збір 20 000 000 грн. та закликає українців і українські бізнеси підтримати ініціативу. Кожен може зробити свій внесок та відправити донат на сайті проєкту", – коментуєОлександр Комаров, президент компанії Київстар.

"Близько третини нашої території й усі прибережні води потребують розмінування. З подібними задачами у світі справляються десятиліттями. Тому важливо діяти якнайшвидше, — говорить директор фонду "Повернись живим" Тарас Чмут. — Сапери Сил підтримки ЗСУ працюють і на вже деокупованих територіях, і де точаться активні бойові дії. Вони очищують нашу землю від російських мін та залишків снарядів у величезних масштабах. І наше завдання — надати їм інструментарій, щоб могли робити це швидше, ефективніше і безпечніше. Придбані нами пікапи забезпечать мобільність саперних груп — автономне пересування країною бійців з усім потрібним майном. Із груповими й індивідуальними сумками сапера, металошукачами, щупами вони безпосередньо будуть розміновувати. Засоби зв’язку необхідні для координації підрозділів. Коптери і планшети — для аерофотозйомки, фіксації мінних полів, визначення координат небезпечних об'єктів. Весь перелік майнами погодили з Командуванням Сил підтримки і військовими, які з ним працюють". 

Кампанія "Нам тут жити" стартувала24 травня та триватиме до досягнення повної суми збору.

Довідка про Київстар

Київстар – найбільший український оператор електронних комунікацій, що станом на грудень 2022 року обслуговував 24,8 млн абонентів мобільного зв’язку та понад 1,1 млн абонентів "Домашнього інтернету". Компанія надає послуги з використанням широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G, Big Data, Cloud solutions, сервіси для кіберзахисту, цифрове ТБ та ін. Київстар допомагає абонентам, суспільству та країні долати складнощі воєнного часу. У 2022 році компанія виділила понад 130 млн грн. допомоги на гуманітарні потреби суспільства та надала абонентам безоплатних послуг і бонусів у еквіваленті  577 млн грн. Київстар підтримав ініціативу Президента України щодо залучення коштів на відбудову України та перерахував 300 млн грн. на відновлення цифрової інфраструктури. Акціонер Київстар – міжнародна Група VEON. Акції Групи знаходяться на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар 25 років працює в Україні та визнаний найбільшим платником податків на телеком-ринку, кращим роботодавцем  і соціально відповідальною компанією. 

Додаткова інформація: pr@kyivstar.net, www.kyivstar.ua

Довідка про Повернись живим

"Повернись живим" — це фонд компетентної допомоги армії, а також громадська організація, яка займається аналітикою у секторі безпеки та оборони, реалізує проєкти з реабілітації ветеранів через спорт. Працює на зміцнення українського війська з 2014 року. Понад 7 млрд грн. Фонд зібрав на потреби Сил оборони: тепловізійну оптику, квадрокоптери, автомобілі, системи спостереження та розвідки, засоби зв’язку, живлення й багато іншого. "Повернись живим" є першою благодійною організацією в Україні, яка отримала дозвіл на закупівлю та імпорт товарів військового та подвійного призначення. Зокрема, придбав для війська комплекс ударного БПЛА Bayraktar TB2, 11 спеціальних броньованих автомобілів та 1460 кулеметів калібру 7,62-мм. Інструктори Фонду підготували тисячі висококваліфікованих фахівців — саперів, операторів безпілотних літальних апаратів і піхотного озброєння, снайперів, а також працюють над впровадженням у ЗСУ західних стандартів тактичної медицини.  

Додаткова інформація: https://savelife.in.ua/