IT-спеціаліст Богдан Мельник поскаржився, що не отримав роботу через українську мову / скріншот

В Києві в IT-компанію не взяли на роботу айтівця Богдана Мельника, оскільки він не захотів під час спілкування з членами команди у столичному офісі замість української мови послуговуватися російською.

Жінка-рекрутер компанії моментально завершила переговори з претендентом на посаду після того, як він відмовився використовувати російську, йдеться в сюжеті ТСН.

"Практично був призначений наступний етап співбесіди, але вкінці рекрутер вирішила зазначити…, як я спілкуюся російською мовою. І власне з цього і почалась така от цікава розмова…", – сказав айтівець.

Мельник також показав скріншот листування з рекрутером. В одному з повідомлень співбесідниця написала, що спілкування всередині команди відбувається переважно російською мовою.Читайте такожВбивство спортсмена-чемпіона у Києві "через мову": підозрюваному суд обрав запобіжний захід

"…Після його відмови спілкувати з колегами російською, переговори завершила моментально", – зазначили журналісти.

IT-спеціаліст підкреслив, що рекрутер показала політику всієї компанії.

Нагадаємо, наприкінці жовтня стало відомо про схожий інцидент – житель Києва Антон Капелюшний пожалівся, що йому відмовили у співбесіді в IT-компанії "TechExpace", оскільки він розмовляє українською мовою.

Вас також можуть зацікавити новини: