Шамота не збирається платити виписаний йому штраф / фото facebook.com/oleksandr.shamota

Виконуючий обов’язки мера Полтави, секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота відмовляється платити штраф за акцію протесту проти карантину.

Як повідомив Шамота на своїй сторінці у Фейсбуці, правоохоронці склали на нього адмінпротокол за акцію #Ні_закриттю проти закриття підприємств під час карантину, яку містяни спільно з очільником Полтави минулими вихідними проводили у Корпусному саду.

"Протокол досить нікчемний... Платити нічого не збираюся і протокол оскаржимо в суді, як і всі протоколи, які сьогодні в антиконституційний спосіб виписують на підприємців Полтави... А в середу на сесії ж приймемо рішення про позов до Окружного адмінсуду Києва - постанова Кабміну незаконна і ми це доведемо. А от залякувати нас не треба - зі мною таке не працює",- написав Шамота.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус в УПЛ: заразилися головний тренер і футболісти Ворскли

Олександр Шамота і акція протесту проти карантину у Полтаві

Олександр Шамота обраний виконуючим обов'язки мера Полтави 14 вересня 2018 року. Робота попереднього мера Олександра Мамая була визнана незадовільною. Рішенням депутатів міської ради він був відправлений у відставку.

На початку жовтня Олександр Шамота відмовився посилювати карантин в Полтаві незважаючи на перебування міста в "помаранчевій" зоні. Він заявив, що людям потрібно дати можливість працювати, тому всі заклади будуть працювати в звичайному режимі.

У суботу, 10 жовтня, в Полтаві пройшла акція проти посилення карантину, організована місцевим виконуючим обов’язки міського голови Олександром Шамотою.

Учасники акції, серед яких були представники малого і середнього бізнесу, вимагали не запроваджувати в країні, зокрема в Полтаві, жорсткий карантин.

Ситуація з коронавірусом у Полтаві

Після оприлюднення оновлених правил визначення рівня епідемічної небезпеки Полтава з 19 жовтня потрапить до «червоної» зони і отримає найбільші обмеження.

На сьогодні у Полтаві загалом виявлено 5 469 випадків інфікування коронавірусом, 243 нових випадки за останню добу.