Головні новини 27 листопада 2020 / фото УНІАН, Денис Прядко

В Україні зафіксовано добовий антирекорд захворюваності на коронавірус. В ОП пояснили, коли може бути ухвалене рішення про запровадження локдауну.

Антирекорд захворюваності COVID-19

В Україні за добу виявили 16218 нових інфікованих коронавірусом. Така добова кількість є рекордною для нашої країни.

Всього з початку пандемії в Україні хворобу COVID-19 підтверджено у 693407 осіб, із яких 326238 - одужали, 11909 - померли.

Відео дня

Ймовірне запровадження локдауну

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що рішення про запровадження в Україні локдауну може бути ухвалене після третіх вихідних "карантину вихідного дня" - тобто після 28-29 листопада.

Зараз в уряді розглядають кілька варіантів ймовірної дати введення локдауну на новорічні свята.

На думку голови Держспоживслужби Києва Олега Рубана, карантин вихідного дня не дав ефективного результату в боротьбі з поширенням COVID-19, тому потрібно найближчим часом запровадити локдаун.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, своєю чергою, вважає, що локдаун може звести до нуля зараження коронавірусом в Україні. Він також розповів, як буде працювати громадський транспорт під час локдауну.

Актуальні новини України 27 листопада 2020 / фото УНІАН

Перемир’я на Донбасі

З початку доби 27 листопада бойовики один раз відкрили неприцільний вогонь з підствольного гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї в передмісті Авдіївки.

Головні новини України: що важливо знати 27 листопада 2020