Головні новини України 30 грудня 2020 / фото УНІАН

У Конституційному суді заявили про незаконність указу Зеленського щодо відсторонення Тупицького. Україна закупить 1,9 мільйона доз китайської вакцини проти COVID-19.

Вакцина від коронавірусу

Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України вакцини проти COVID-19 виробництва компанії Sinovac Biotech.

Захворюваність на COVID-19

В Україні за добу виявили 7986 нових інфікованих коронавірусом. Водночас одужала за цей час рекордна кількість людей - 16366.

Відео дня

З початку пандемії на COVID-19 захворіло 1045348 українців, 698190 - одужали, 18324 - померли.

Відсторонення Тупицького від посади судді КС

У Конституційному суді відреагували на указ президента щодо відсторонення голови суду Олександра Тупицького від посади судді КС, заявивши про його незаконністьТупицький не може виконувати повноваження судді два місяці і не має повноважень на скликання спеціального засідання Конституційного Суду

Компенсації Ірану за збитий український Boeing 

Уряд Ірану вирішив виплатити компенсації в розмірі $150 тис. сім'ям загиблих в катастрофі українського Boeing, збитого в січні 2020 року недалеко від Тегерана.

Новини України 30 грудня 2020 / фото УНІАН

Перемир’я на Донбасі

Проросійські найманці за добу сім разів порушили режим тиші: всі обстріли лунали у районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід". З початку цієї доби бойовики уже встигли раз порушити досягнуті домовленості.

У районі проведення Операції об'єднаних сил загинув військовослужбовець Вадим Єфременюк із Вінниці.

Головні новини України: що важливо знати 30 грудня 2020