Прокурор вимагав у особи 25 тисяч доларів / фото Офіс генпрокурора

Прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора викрито та затримано прокурора відділу однієї з окружних прокуратур Запорізької області на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, прокурор вимагав у особи 25 тисяч доларів неправомірної вигоди за нестворення перешкод у фінансово-господарській діяльності приватного підприємства, що займається будівництвом житла, а також закриття кримінального провадження за фактом самоправства. Його було затримано "на гарячому" під час одержання всієї суми хабара.

Відео дня

Наразі вирішується питання щодо повідомлення прокуророві про підозру та обрання запобіжного заходу.

фото Офіс генпрокурора

Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що за час її перебування на посаді вже викрито та притягнуто до відповідальності близько 30 прокурорів і робота з очищення рядів триває.

фото Офіс генпрокурора

"Кропітка робота по самоочищенню системи – це перманентний процес, без якого неможлива довіра до прокуратури та її ефективність. Кожне таке викриття – сигнал для всіх прокурорів і правоохоронців, що ті, хто "продає" справи, обов’язково самі стануть фігурантами кримінальних проваджень. Корупції у нас не місце і ми не покриваємо своїх. Генінспекція Офісу Генерального прокурора виявляє і притягує до відповідальності тих, хто замість захищати закон, його зухвало порушує", - наголосила Ірина Венедіктова.

фото Офіс генпрокурора

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого в м. Мелітополі, за оперативного супроводу Головного оперативного управління ДБР.