Одеська область завтра переходить до «жовтої зони» епідемічної небезпеки / фото УНІАН

Одеська область завтра переходить до «жовтої зони» епідемічної небезпеки.

Як повідомив у Telegram міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов, таке рішення ухвалила сьогодні Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Читайте такожКиїв з дня на день вийде з "червоної" зони карантину – Ляшко

За його даними, Держкомісія вирішила скасувати з опівночі 25 квітня “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Одеської області та застосувати в області обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для “жовтого” рівня епіднебезпеки.

Як заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, в Одеській області спостерігається стабілізація епідемічної ситуації поширення COVID-19, і станом на 24 квітня досягнуто показників, які дозволяють регіону перейти з «червоного» в «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

«Щотижнева кількість нових випадків захворювання на COVID-19 зменшилась за останні три тижні в два рази, а за останній тиждень спад захворюваності становить 21%. Схожими темпами знижується і кількість госпіталізацій, зокрема, за три тижні кількість нових госпіталізацій до ковідних лікарень зменшилась в півтора рази, а за останній тиждень на мінус 14%», - зазначив Ляшко.

Він додав, що, крім стабілізації з коронавірусною хворобою, спостерігається стабілізація рівня захворюваності на грип та ГРВІ.

Голові Одеської облдержадміністрації доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів. Також голова ОДА має забезпечити щоденну оцінку епідемічної ситуації в регіоні, зокрема на рівні об’єднаних територіальних громад, та за необхідності запровадити додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи.

Коронавірус на Одещині: що відомо