У КМДА працює "гаряча лінія" для запису в тероборону / фото president.gov.ua

На цей час у територіальній обороні Києва є близько 400 людей, ще до 200 охочих поповнити ряди батальйонів оформляють відповідні документи.

Про це розповів заступник директора департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації (КМДА) Михайло Щербина в ефірі телеканалу "Дом".

"Це чоловіки та жінки. Вони проходять практично щотижневу підготовку", – зазначив він.

Відео дня

За його словами, в адміністрації працює спеціальна "гаряча лінія", на яку можуть звернутися кияни, щоб записатися у територіальну оборону.

"Крім того, вже практично кожен батальйон у Києві відкрив таку "гарячу лінію" для набору добровольців", – повідомив Щербина.

Він дав зрозуміти, що останнім часом дзвінків на ці лінії стало більше. Наприклад, тільки 24 січня на них з цього питання звернулися понад 40 охочих.

"Місяць тому таких дзвінків було десь 10 в день, а півроку тому-тільки один дзвінок. Тобто зараз звертається набагато більше людей, набагато більше виявляють інтерес до територіальної оборони", – додав чиновник.

Як відомо, в Україні існує єдина система територіальної оборони, за яку відповідає Головнокомандувач Збройних сил України. А в кожній області та у Києві створені окремі бригади територіальної оборони.

Читайте такожУ Міноборони розповіли про етапи розгортання системи тероборони в УкраїніНагадаємо, за результатами останнього соціологічного дослідження Українського інституту майбутнього, до лав територіальної оборони готові вже зараз вступити 56% українців.

На облаштування всіх місць дислокації сил територіальної оборони необхідно понад 2,7 мільярда гривень, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Вас також можуть зацікавити новини: