Ілюстрація / REUTERS

Визнання воїнів Української повстанської армії борцями за незалежність України підтримують 44% населення, ще 22% висловилися проти цього.

Як передає кореспондент УНІАН, результати відповідного опитування на онлайн-конференції представив аналітик фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Сергій Шаповалов.

Дані опитування свідчать, що визнання воїнів УПА борцями за незалежність України підтримують 44% респондентів, ще 22% – проти цього рішення, 16% заявили, що їм байдуже, а ще 17% громадян не визначилися із відповіддю.

Відео дня

Читайте такожПоловина українців не знають про проросійську акцію "Безсмертний полк" – опитування

"Очікувано більш схвально до цього рішення ставляться на заході та в центрі. Визнання воїнів УПА борцями за незалежність у східному та аівденному регіонах підтримують та не підтримують приблизно однакові частки по 30% громадян", - зауважили соціологи.

*** Загальнонаціональне дослідження проведене фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 17 по 22 квітня в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Дослідження проводилося методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.