Павлюк: Ми не будемо миритись із порушенням прав цивільних у ТЦК, але й порушувати права військових не дозволимо

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк на своїй сторінці у Facebook опублікував звернення до українців. У ньому він закликав громадян ставати на захист держави, адже на кону доля Української нації.

Командувач заявив, що Збройним Силам бракує людей. У тому числі й через російську пропаганду, яка нав’язує наратив, що мобілізація дорівнює несправедливості і порушує права громадян.

"Я розумію бажання людей жити мирним життям, подорожувати, будувати кар’єру. Але є об’єктивна реальність: росія відмовляє нам у праві на існування. Ворог розуміє тільки мову сили. Ми маємо змусити його забиратися геть з нашої землі. Якщо ми цього не зробимо, ніякого мирного життя, ніяких прав і свобод не буде взагалі", — заявив Олександр Павлюк.

Відео дня

Він нагадав, що захист держави – це конституційний обов’язок громадян. Працівники ТЦК не повинні вмовляти його виконати, адже вони не прохачі і не агітатори.  Вони також не мають почуватися винними чи небезпечними перед тими, кому врятували життя.

"Сьогодні більшість працівників ТЦК – це вчорашні воїни, якими усі захоплювались і пишались. Що сталось? Чому сьогодні від них ховаються, чому дозволяють собі їх зневажати, влаштовують цькування і навіть бійки? Це неприпустимо", – йдеться у зверненні.

Генерал заявив, що Командування Сухопутних військ працює над удосконаленням системи ТЦК та реагує на всі випадки перевищення повноважень з боку їхніх працівників. "Ми не будемо миритись із порушенням прав цивільних громадян, але й порушувати права військових не дозволимо", – додав Олександр Павлюк.

Він закликав українців усвідомити, що армія і народ неподільні і чим більше громадян знайдуть у собі мужність стати до лав ЗСУ, тим менше буде шансів у росії втілити її кровожерливі задуми.

"На кону – доля країни, доля нашої нації. росія нікого не залишить в спокої: ні тих, хто сховався, ні тих, хто зрадив Україну. Зараз історичний момент, який дала нам доля: або ми захистимо і збережемо державу, або зникнемо як нація", — заявив генерал.