25 жовтня украънцы переводитимуть годинник на "зимовий" час / Фото УНІАН

У день голосування на місцевих виборах, 25 жовтня, Україна перейде на «зимовий» час.

Про це повідомляє Департамент технічного регулювання та метрології Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

25 жовтня 2020 року о 4 (четвертій) годині за київським часом скасовується дія літнього часу з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад, - зазначається в повідомленні.

Читайте такожВ Україні у зв'язку з місцевими виборами планують скоригувати терміни осінніх канікул у навчальних закладах

У департаменті нагадали, що, відповідно до постанови Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України", з урахуванням порядку обчислення часу, що діє в країнах Європи з 1996 року, уряд України постановив запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.

Місцеві вибори в Україні: що відомо

  • Сьогодні, 11 вересня, Постівий повідомив, що підготовка проекту постанови Кабінету міністрів, яка буде регулювати окремі питання організації і проведення місцевих виборів в умовах карантинних обмежень, на сьогодні вже на завершальній стадії.
  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня.
  • Голова КВУ вважає, що майбутні місцеві вибори стануть "найбільш заполітизованими" в українській історії.
  • Місцеві вибори 25 жовтня пройдуть за новим виборчим законодавством - Виборчим кодексом України, який набрав чинності з 1 січня поточного року, то вони матимуть цілу низку важливих особливостей.