Шишимарін отримав довічний термін \ фото УНІАН (В'ячеслав Ратинський)

Захисник Вадима Шишимаріна, першого засудженого в Україні російського військового за вбивство мирного жителя, вважає довічне ув’язнення занадто суворим вироком і оскаржує його в Київському апеляційному суді.

Як йдеться у сюжеті ТСН, сторона захисту російського окупанта переконує українську Феміду в тому, що у засудженого не було навмисного умислу вбивати мирного жителя. Мовляв, Шишимарін виконував наказ командирів. Після скоєного добровільно здався у полон, співпрацював зі слідством і повністю визнав провину.

Сьогодні на суді російський військовий здебільшого мовчав, а засідання довелося призупиняти на годину через оголошену повітряну тривогу.

"У Шишимаріна не виникало умислу вбити людину і це підтвердив один із свідків. Шишимарін виконав наказ", - сказав його адвокат Віктор Овсянніков.

"Прокурори у справі наполягають на тому, що Шишимарін винен у інкримінованому йому злочині та встановлена міра покарання є справедливою", - зазначив прокурор Генпрокуратури Андрій Синюк.

Розгляд апеляції продовжать 25 липня.

Як повідомляв УНІАН, Солом'янський районний суд Києва засудив до довічного позбавлення волі російського військового Вадима Шишимаріна у справі про вбивство мирного мешканця Чернігівської області. Це перший вирок російському військовому з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: