У селі затишному Поклонська із сестрою провернули аферу з землею / скріншот

Жителі села Уютне Сакського району Криму скаржаться на те, що через свавілля місцевої влади анексованого півострова вони можуть втратити свої ділянки й будинки.

Як розповідає в сюжеті проекту FreeДом юрист Людмила Жукова, вони купили 60 соток за 2,5 мільйона рублів. Її сім'я побудувала там будинок. Але щасливе життя на чужій землі не склалося. Адміністрація села відмовилася видавати документи на землю і будинок. 

Жінка поділилася, що відмову мотивували тим, що це - земля сільгосппризначення. Хоча перед покупкою ділянки вона перевіряла всі документи. Ділянка за межами 2019 року увійшла до меж села Уютне Сакського району Криму. А зараз її будинок хочуть визнати незаконною спорудою. І не тільки її. 50 га землі, що входила в межі села Уютне, виявилися землею сільгосппризначення.

Стоїть за всіма цими фокусами із землею голова сільради Уютного Олена Осадча. Землі тепер можна буде продати для житлової забудови з наваром 250 тисяч рублів на сотці. 

"Я не знала, що Поклонська має якесь відношення до села, де розташований наш будинок. Це мені потім сказали, що її сестра - глава селища, де ми побудували будинок", - розповіла Людмила Жукова, лікар, власниця ділянки в селі Уютне. 

Виявилося, що Олена Осадча, яка виписала ділянки людей з межі Уютного, - старша сестра так званого колишнього прокурора анексованого Криму, депутата Держдуми Наталії Поклонської.

Як розповідають журналісти, Олена потрапила до великих чиновників з подачі сестри Наталії. 

Журналісти запитали, чи могла Наталя бути не в курсі махінацій із землею, що проводяться сестрою Оленою. Однозначно - ні. Це підтверджують і місцеві жителі, які розповідають, що Поклонська заміняла свою родичку під час її відпустки.

"Вона (Поклонська, - УНІАН.) абсолютно в курсі всього. Найголовніше - там її землі", - заявляє юрист і власниця ділянки в селі затишне Тетяна Попова. 

Як йдеться в сюжеті, на землях, які Поклонські вписують в межі Уютного, вже заплановані і названі вулиці. 

"Там вулиці, знаєте, як називаються? Вулиця Дубровської - це дівоче прізвище Поклонської та Осадчої", - каже місцева мешканка. 

Довідка УНІАН. У 2014 році Росія окупувала і анексувала український Крим, а потім почала військове вторгнення на Донбасі.

24 лютого 2022 року режим Путіна розв'язав повномасштабну війну проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: