Поліція вручила підозру у шахрайстві медійнику та адвокату Ігорю Мізраху / фото www.npu.gov.ua

Співробітники Національної поліції вручили підозру в шахрайстві адвокату і власнику медіахолдингу, який використовував підконтрольні інформаційні ресурси в якості інструментів тиску і шантажу на бізнесменів і політиків. Йдеться про Ігоря Мізраха.

Про це повідомляється на сайті поліції, пише РБК-Україна.

Як повідомили в поліції, фігурант раніше неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців за фактами шахрайств і вимагань. За одним з останніх звинувачень справа "чорного" політтехнолога в даний час слухається в суді. Однак навіть це не завадило організації рейдерського захоплення потужного підприємства з виробництва дитячих продуктів і залучення фінансування зазначеної Угоди в розмірі 530 000 доларів США під керівництвом колишнього заступника Міністра сільського господарства РФ.

Відео дня

Як встановили оперативники Департаменту стратегічних розслідувань спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіціі, до складу злочинного угруповання, крім організаторів, входили особи, які представляли силовий блок, адвокати, нотаріуси і навіть "кримінальний авторитет".

За даними слідства у липні 2022 року з метою незаконного заволодіння 100% статутного капіталу заводу дитячих продуктів у Полтавській області, учасники злочинної групи шляхом втручання до державних реєстрів та виготовлення підроблених документів незаконно перереєстрували підприємство на підконтрольних осіб. Внаслідок таких дій було завдано збитків на суму понад 250 млн грн.

18 травня правоохоронці затримали 9 основних членів злочинного угруповання-організаторів та учасників шахрайської схеми - в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За процесуального керівництва та участі Офісу генерального прокурора поліцейські провели понад 50 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, в офісних приміщеннях та транспортних засобах.

Вилучили мобільні телефони, документацію, зброю, патрони, гроші, автомобілі, "чорнові записи" паспорт громадянина Росії одного з організаторів злочинної групи та інші речі.

Хто такий Ігор Мізрах

Мізрах є власником медіахолдингу "МХП", журналу "Persona.ТОП". Шеф-редактор політичного журналу "Рейтинг". До останнього часу, за даними ЗМІ, Мізрах переховувався у лікарні, де йому і вручили підозру.