Злочинець досі переховується / фото poltava.io

У Полтаві 28-річний поліцейський отримав перелом правої стопи.

Про це повідомили в Полтавській облдержадміністрації.

Читайте такожЗахоплення авто з поліцейським у Полтаві: за допомогу в затриманні втікача обіцяють винагороду«23.07.2020 року в 1-шу міську клінічну лікарню Полтави з діагнозом «перелом кістки правої стопи» шпиталізований співробітник Полтавського відділу поліції ГУНП в Полтавській області. Травми потерпілий отримав під час виконання трудових обов'язків в результаті наїзду на нього автомобіля. Стан здоров'я чоловіка середньої тяжкості», – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як пише сайт «Полтавщина», поліцейський отримав травму під час операції із затримання злочинця Романа Скрипника, який згодом зник. У поліції підтвердили факт травмування свого співробітника.

Як повідомляв УНІАН, 23 липня в Полтаві 32-річний раніше судимий Роман Скрипник, якого підозрюють у незаконному заволодінні транспортним засобом, погрожуючи гранатою, захопив співробітника карного розшуку, а потім обміняв його на начальника УКР ГУНП в Полтавській області полковника Віталія Шияна. З ним він поїхав на наданому відповідно до його вимог автомобілі.

Зловмисник озвучив свої вимоги. Зокрема, він хотів уникнути кримінальної відповідальності за скоєний злочин (викрадення автомобіля і взяття заручника) та сховатися.

Пізніше чоловік відпустив поліцейського і, залишивши автомобіль, втік у лісопосадку.

До пошуків зловмисника залучено поліцейських, нацгвардійців, кінологів з собаками, фахівців з квадрокоптера, вертоліт.

Створено оперативний штаб у складі працівників прокуратури Полтавської області, Головного управління Нацполіціі та управління СБУ в області.

Прокуратура Полтавської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом посягання на життя співробітників правоохоронних органів і захоплення їх як заручників, зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу (ст. 348, ст. 349, ч. 1 ст. 263 КК України).