Роман Скрипник / фото pl.npu.gov.ua

Правоохоронці п'яту добу розшукують полтавця Романа Скрипника, який 23 липня захопив у заручники правоохоронця та погрожував підірвати гранату.

Читайте також"Полтавського терориста" шукають з приборами нічного бачення та квадрокоптерами: злочинець переховується десь у поляхЯк повідомили у відділі комунікації поліції Полтавщини, роботу поліцейських та нацгвардійців ускладнюють персональні навички розшукуваного «особливо небезпечного зловмисника» та «специфіка природного ландшафту Миргородського району».

«На підставі даних, отриманих з різних джерел, а також результатів аналізу дій та мотивації зловмисника, поліція сформувала його психолого-криміналістичний портрет. Зокрема, полтавець має військовий вишкіл та навички виживання в екстремальних умовах. Також відомо, що він має проблеми із психічним здоров’ям на фоні вживання наркотичних засобів», – повідомили у поліції.

Зазначається, що ці складові психологічного портрета працівники поліції враховують при здійсненні оперативно-розшукових заходів.

Пошуки "полтавського терориста" тривають / фото pl.npu.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, 23 липня в Полтаві 32-річний раніше судимий Роман Скрипник, якого підозрюють у незаконному заволодінні транспортним засобом, погрожуючи гранатою, захопив співробітника карного розшуку, а потім обміняв його на начальника УКР ГУНП в Полтавській області полковника Віталія Шияна. З ним він поїхав на наданому відповідно до його вимог автомобілі.

Поліція п'яту добу не може знайти злочинця / фото pl.npu.gov.ua

Зловмисник озвучив свої вимоги. Зокрема, він хотів уникнути кримінальної відповідальності за скоєний злочин (викрадення автомобіля і взяття заручника) та сховатися. Пізніше чоловік відпустив поліцейського і, залишивши автомобіль, втік у лісопосадку.

Правоохоронці сформували психологічний портрет "терориста" / фото pl.npu.gov.ua

До пошуків зловмисника залучено поліцейських, нацгвардійців, кінологів з собаками, фахівців з квадрокоптером, вертоліт. Створено оперативний штаб у складі працівників прокуратури Полтавської області, Головного управління Нацполіції та управління СБУ в області.