До Дня Незалежкості у Києві відбувся концерт \ president.gov.ua

Всі артисти та музиканти, які взяли участь у номері «Музична історія Незалежності» на День Незалежності України, брали участь в урочистостях на безоплатній основі.

Читайте такожУ Зеленського відреагували на скандал із попурі до Дня НезалежностіПро це повідомили в Офісі президента у відповідь на запит Радіо Свобода.

«Основний сценарій офіційних заходів був розроблений і реалізований працівниками Офісу президента, зокрема, працівниками Директорату з питань інформаційної політики, Директорату з питань внутрішньої та гуманітарної політики, Директорату з питань регіональної політики та децентралізації», – йдеться у відповіді на запит.

Відео дня

Режисером 17-хвилинного попурі стала українська режисерка Катерина Царик.

«Музичний «мешап» та аранжування здійснив музикант і виконавець MONATIK. Вони також надавали послуги на безоплатній основі», – додали в Офісі президента.

Відсутність зазначення імен авторів і джерел запозичення під час трансляції попурі була пов’язана із певними технічними обмеженнями телевізійного мовлення, йдеться в листі.

«Водночас повідомляємо, що повна версія цього номеру із зазначенням імен авторів була оприлюднена на офіційних ресурсах Офісу президента України», – зазначають у відомстві.

Скандал навколо попурі на День Незалежності:

  • 25 серпня навколо виступи зірок з нагоди свята вибухнув скандал. Не всім українцям концерт припав до смаку. Справа в тому, що українські зірки зробили попурі на відомі пісні. Всього їх було 42, але частину з них знаменитості заспівали російською мовою. Це не сподобалося українцям, оскільки країна воює з Росією. І в таке свято не можна виконувати пісні на мові країни-агресора.
  • Крім цього, на думку населення, урочиста подія для країни нагадувала новорічний корпоратив. Особливо недоречною на концерті українці назвали присутність Вєрки Сердючки. Однак у Сердючки мовчати не стали і прокоментували скандал навколо зоряного попурі, написавши в соцмережі, що "у людей немає мізків".
  • При цьому знайшлися і ті, кому свято сподобалося. Деякі українці вважають, що цей концерт був цікавим. Ведуча одного з телеканалів в мережі написала, що попурі викликало сльози на очах українців. А це означає, що організатори концерту змогли достукатися до сердець. А ось шоумен Ігор Кондратюк написав в Facebook пост, в якому назвав зоряне попурі музичним несмаком.
  • 3 вересня міська влада і Кабмін заявили, що не платили за попурі з популярними артистами на День Незалежності. Там зазначили, що займалися організацією офіційних святкових заходів за участю перших осіб держави.