Під захистом нової пожежної команди перебуватимуть жителі семи сіл та двох селищ / фото ДСНС

Перша в Україні добровільна пожежна команда, у складі якої нестимуть службу послушниці, запрацювала у Свято-Троїцькому Мотронинському жіночому монастирі в селі Мельники Медведівської сільської територіальної громади Черкаської області.

Про це ДСНС повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"У новоствореній пожежній команді на виклики виїжджатимуть п'ятеро добровольців - ігуменя Іларія, дві послушниці монастиря Лариса і Крістіна та два водії пожежного автомобіля. Окрім забезпечення пожежної безпеки монастиря та реагування на надзвичайні події, під захистом пожежної команди перебуватимуть жителі семи сіл та двох селищ, що входять до сільської територіальної громади. Адже відстань до найближчої пожежної частини складає близько 20 кілометрів", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Напередодні добровольці пройшли спеціальні навчання, під час яких відпрацювали вправи з бойового розгортання, подачі води та надання першої домедичної допомоги постраждалим.

Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС

Раніше УНІАН розповідав, як рятувальник з Києва став справжнім героєм дня завдяки своєму зворушливому вчинку. Під час евакуації вогнеборець виносив з охопленого вогнем будинку маленьку дитину і віддав їй свою кисневу маску.

Міністр внутрішніх справ України нагородив чоловіка нагрудним знаком "За відвагу в службі".

Вас також можуть зацікавити новини: