Пункт незламності відтепер можна відшукати в "Дії" / колаж УНІАН, фото УНІАН

Сьогодні, 20 жовтня, в застосунку "Дія" запрацювала нова послуга, за якою можна знайти найближчий до себе "Пункт незламності". Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram.

"У "Дії" відтепер можна знайти найближчий до себе "Пункт незламності", подивитися графік роботи та зручності, прокласти маршрут. Це дасть змогу людям, у разі потреби, отримати доступ до світла, тепла, води чи інтернету", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що мапу можна завантажити, і вона буде доступна офлайн, якщо зникне електроенергія та зв'язок.

Відео дня

Як зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, українці відтепер зможуть дізнатися на цій інтерактивній мапі адресу, графік роботи та умови кожного "Пункту незламності". А також відфільтрувати за конкретними потребами — чи є інтернет, обігрів, генератор або мобільний зв’язок.

На мапі доступна інформація про пункти у всіх областях, окрім Херсонської, Донецької, Запорізької, Луганської. А також частково Харківської, Чернігівської, Дніпропетровської й Миколаївської з міркувань безпеки.  

Федоров також анонсував, що згодом планується розширити функціонал послуги. Українці зможуть подивитися фотографії "Пунктів незламності", поставити їм оцінку, залишити відгук тощо. 

"Пункти незламності" - що відомо

У листопаді 2022 року через масовані ворожі ракетні удари російських окупантів по українських об'єктах критичної інфраструктури, в Україні виникли серйозні проблеми з електро-, тепло- та водопостачанням.

Для розв'язання цієї проблеми в Україні розгорнули понад 3 700 "Пунктів незламності" для перебування людей під час тривалого відключення електроенергії чи тепла. "Пункти незламності" – це спеціально облаштовані місця, де можна, зокрема, зігрітися й підзарядити телефон.

Вас також можуть зацікавити новини: