Відомий київський ресторатор Дмитро Борисов порівняв процес виробництва металу компанією "Метінвест" з приготуванням борщу.

Як він розповів у рамках нового відеопроекту компанії "Метінвест" – "Металева зірка", для обох процесів - і металургійного, і кулінарного - дуже важливий баланс інгредієнтів.

"Український борщ - гастрономічний витвір мистецтва, так само, як у "Метінвесту" - сталь і чавун. І підходи до їхнього створення дуже схожі", - сказав він.

Відео дня

Читайте також"Металургія і музика дуже схожі": співачка Юлія Саніна драйвово розповіла про видобуток руди в УкраїніЗа його словами, як на класичній кухні при приготуванні борщу спершу необхідно зварити бульйон, процідити його, обробити овочі та м'ясо, так само і на металургійній – потрібно довести сплав металу до певного стану, збалансувавши його по температурі та хімічному складу.

"Не варто забувати й про спеції: в кулінарії вони розкривають смак борщу, а в металургії - покращують процес плавлення металу. Раджу додавати сіль, перець, лавровий лист", - додав кулінар, натякаючи на хімічні елементи на виробництві.

"Варимо все це в спеціальній каструлі. Час розливати й подавати на стіл... Ось ми й навчили готувати металургійний борщ. Смачного!" - підсумував Борисов.

За допомогою відеопроекту "Металева зірка" група "Метінвест" показала, наскільки захопливим може бути процес виробництва сталі.

Крім Борисова, у проекті також взяли участь солістка українського гурту The Hardkiss Юлія Саніна, мандрівник Дмитро Комаров, а також голкіпер і капітан української збірної з футболу Андрій П'ятов.

Проект "Металева зірка" розміщений на сайті "Робимо українське", який "Метінвест" запустив спеціально до свого п'ятнадцятиріччя.

Як повідомляється на сайті, металургійна галузь й гірнича справа є однією з ключових сфер економіки України. За останні 15 років компанія "Метінвест" заплатила 164 млрд грн податків і виробила 142 млн тонн сталі. Також компанія за цей час інвестувала 10 млрд дол. у роботу своїх підприємств і 2,5 млрд грн - у розвиток українських міст. Всього на підприємствах "Метінвесту" працюють близько 80 тисяч співробітників.