Воїни загинули у квітні під час відступу / фото facebook.com/v.timoshko

У Харківській області правоохоронці знайшли ще одне масове поховання українських військових, у братській могилі можуть перебувати 17 тіл захисників. 

Про це повідомив начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко. 

Він розповів, що воїни загинули у квітні під час відступу. За свідченнями місцевих мешканців, рашисти збирали тіла у дві вантажівки.

Відео дня

"На кладовищі скинули в яму (тіла військових, - УНІАН.). Насипом. Як дрова. Не зробили жодної позначки про поховання", - йдеться у повідомленні Тимошка.

Селяни самостійно на Великдень поставили хрести і доглядали за могилою як могли. 26 жовтня через зливу поліція змогла вилучити лише три тіла. Загалом там перебувають близько 17 тіл військовослужбовців. 

Масові поховання на звільнених територіях Харківщини: що відомо

26 жовтня у Мінреінтеграції повідомили, що на щойно звільнених від російських окупантів територіях України ексгумували близько тисячі тіл загиблих.

6 жовтня в Нацполіції Харківщини повідомили, що на деокупованій частині області виявили тіла 534 вбитих росіянами цивільних. Йдеться про тіла 226 жінок, 260 чоловіків, 19 дітей (у 13 з них стать не встановлена) і 29 людей, чия стать не встановлена. Це з урахуванням масового захоронення в місті Ізюм, де було вилучено 447 тіл.

17 жовтня очільник МВС повідомляв, що на деокупованій території Харківщини вже фактично ексгумували понад 600 тіл загиблих, але їх не одразу вдається ідентифікувати.