Серіал "Свати" деякий час був під забороною / фото УНІАН

Заборона серіалу «Свати» – це було класичне політичне рішення, ініційоване минулою владою, коли стало зрозуміло, що Володимир Зеленський братиме участь у виборах президента.

Таку думку в інтерв'ю «Лівому берегу» висловив новопризначений міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Читайте такожЗірці серіалу "Свати" таки дозволили в'їзд і зйомки в Україні

Відео дня

Він також заявив, що за минулої влади телеканал «1+1» карали за «помірну критику діючого на той час президента».

«Це (заборона серіалу «Свати» - ред.)було класичне політичне рішення, ініційоване минулою владою, коли стало зрозуміло, що Зеленський братиме участь у виборчій кампанії. З іншого боку, канал карали за позицію, адже він ледь не єдиний дозволяв собі помірну критику діючого на той час президента. Там було багато історій.», – сказав Ткаченко.

Він вважає, що  сама процедура занесення у «чорні списки» дуже непрозора.

«Пропозиція ринку ще тоді полягала у тому, щоб заносити туди людей, на яких заведена кримінальна справа як таких, хто наносить шкоду чи становить загрозу українській державі. Очевидно, що такі люди мають бути в «чорних списках». І заборони мають стосуватись не лише в’їзду на територію України, але й візуальних продуктів, де вони беруть участь. Наприклад, Порєчєнков чи Охлобистін, чи гуру всіх російських режисерів Міхалков для мене особисто в чорних списках», – додав Ткаченко.

Міністр також наголосив, що переглянути процедуру занесення у «чорні списки» без закону і без того, щоб ця процедура була прописана, неможливо. Але, на його думку, переглядати її варто. 

Зазначимо, заборону на серіал "Свати" було знято ще в березні минулого року.