Олексій Остапенко з дочкою / Facebook Олексія Остапенка

Директора навчального закладу, яка нахамила вдові загиблого штурмана Ан-26 Олексія Остапенка і відмовилася брати його дочку до другого класу харківської школи, відсторонили від роботи.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

"З в.о. міністра освіти і науки України Сергієм Шкарлетом терміново відреагували на ситуацію. Призначено службове розслідування, а керівник установи відсторонений від виконання обов'язків», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожМати курсанта, який вижив при падінні Ан-26 на Харківщині, розповіла про його стан

За словами Кучера, брак місць у школах і дитячих садках – це стара проблема Харкова, але відмовляти в праві на освіту біля будинку неприпустимо. Він уточнив, що питання навчання дівчинки вже вирішили.

Як сьогодні повідомлялося, сім'я Остапенка раніше жила в Чугуєві, але після трагедії його дружина Олена вирішила переїхати з дочкою Лізою до Харкова. Дівчинка вчиться в другому класі, так що виникло питання про зміну школи. За словами Олени, коли вона прийшла в гімназію, її прийняли непривітно.

"Але директор відразу заявила, що ми прийшли сюди посеред навчального року. І навіть якби вона хотіла нас прийняти, то у неї немає зайвої парти і стільця для дочки. Ну, можна посадити її до кого-небудь на коліна в кутку класу. Вона так це і сказала! Додала, що в законі "Про освіту" не написано, що вона зобов'язана приймати дітей військових або бійців АТО", – розповіла Олена.

Падіння АН-26 під Харковом: що відомо

  • Увечері 25 вересня в Харківській області неподалік від Чугуєва під час тренувальних польотів зазнав аварії військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб - військові льотчики та курсанти університету Повітряних сил імені Кожедуба. Вижив лише один курсант.
  • Державне бюро розслідувань назвало чотири версії катастрофи літака. Серед них - технічна несправність агрегатів літака, неналежне виконання обов'язків членами екіпажу, неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за управління польотами, та неналежне технічне обслуговування літака.
  • Члени сімей загиблих військовослужбовців в результаті катастрофи Ан-26 отримають по 1 млн 576 тис.грн допомоги.
  • Як заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер, експертиза ДНК тіл загиблих військових льотчиків і курсантів триватиме близько 2-3 тижнів.