Раніше активіста призначили домашній арешт / фото УНІАН

Судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги захисту громадського активіста Сергія Стерненка на обраний йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту призначено на 26 червня.

Про це повідомив один з його адвокатів Масі-Мустафа Найєм на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожДо Стерненка у Київ вночі приїжджали копи з Одеси, щоб роз'яснити правила домашнього арешту

Відео дня

«Розгляд апеляційної скарги, поданої на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 15 червня 2020 року про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно підозрюваного Стерненка призначено на 26 червня 2020 року (11:00), зал судового засідання № 201», - зазначив адвокат.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з нападників - Івана Кузнєцова.

7 квітня 2020 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила в інтерв’ю "Українській правді", що підозра Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде пред’явлена в будь-якому разі.

Читайте такожЗа домашнім арештом Стерненка в Києві стежитиме одеська поліція

11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.

15 червня Шевченківський райсуд застосував до Стерненка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб.