Смарт-система буде збирати дані про вологість, температуру, вітер / REUTERS

Київ закупив 5 автоматичних дорожніх метеостанцій виробництва Швейцарії.

Про це повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Олександра Густєлєва.

За його словами, метеостанції вже змонтовані й розміщені на в’їздах у столицю з усіх напрямків, а також у центрі міста.

Відео дня

Метеостанції збирають дані за 14 показниками вимірювання й оперативно передають її на монітори ситуаційного центру, що працює на базі комунальної корпорації «Київавтодор». Крім даних про температуру повітря, відносну вологість, швидкість та напрямок вітру, обладнання вимірює інтенсивність опадів, видимість, точку роси, товщину водяної плівки, концентрацію солі, температуру замерзання тощо, – повідомив Густєлєв.

Читайте такожСиноптик розповіла про погоду в Києві на вихідні

Інформація, що надходитиме з метеостанцій, допоможе краще слідкувати за станом дороги, об'єктів, що на ній знаходяться, раціонального використовувати техніку, людський ресурс, протиожеледні та паливно-мастильні матеріали, сказав він.

Тепер залежно від даних нової смарт-системи визначатимуть тип і концентрацію необхідних протиожеледних матеріалів: рідкий розчин, сіль, піщано-соляна суміш. В літній сезон контролюватимуть нагрів вуличного покриття й оперативніше його охолоджуватимуть, а за необхідності – своєчасно зупинятимуть рух вантажівок.

Вартість метеостанцій не розголошують.

Вас можуть зацікавити схожі новини на тему: