Адвокат Кривоша прокоментуав обставини захоплення заручників в Луцьку / фото REUTERS

Адвокат Сергій Тиможинський заявив, що лише президент Володимир Зеленський «переступив через своє его» і виконав вимоги Максима Кривоша, який 21 липня у Луцьку взяв у заручники 13 осіб.

Читайте такожЛуцький терорист поскаржився, що його вимоги виконав лише Зеленський

Як передає кореспондент УНІАН, про це вони заявили під час перерви у засіданні Луцького міськрайонного суду з обрання Кривошу запобіжного заходу.

Відео дня

«Президент України Володимир Зеленський виявився єдиною людиною, яка переступила через своє его і виконала вимоги, які просив виконати мій підзахисний. Тому коли прокурор і слідчий зазначають, що Максим ставив вимоги до президента назватися терористом, то це не відповідає дійсним обставинам справи. Саме президент дослухався до цих вимог», - зазначив адвокат.

Своєю чергою Кривош заявив, що люди схильні перекладати свою відповідальність на того, кого обрали.

«Більшість людей виховані системою так, щоб зняти з себе відповідальність. Тобто вибрали «дядю Васю» - все він «рулить». Погано «нарулив» – на плаху його. І це не лише в нашій країні», - сказав він.

Також Кривош сказав, що хотів би, аби його розмова з президентом Зеленським в ході судового слідства була оприлюднена.

Водночас адвокат додав, що наполягатиме на виконанні цієї вимоги, коли суд розглядатиме справу проти Кривоша по суті.

Крім того, Кривош зазначив, що розчарувався в релігії, оскільки свого часу навчався у духовній семінарії, проте побачив, що у «попів» немає щирості.

«Я навчався в духовній семінарії, а до того два місяці - в політехнічному інституті. Там також я провчився 2 місяці і побачив таке, що не дай Бог комусь бачити, і після цього я зненавидів попів і політиків», - сказав Кривош.

Як повідомляв УНІАН, вранці 21 липня у Луцьку озброєний Кривош захопив рейсовий автобус з пасажирами. У заручниках опинились 13 осіб. Близько 22:00 всі захоплені громадяни були звільнені, а чоловіка затримано. Кривошу 44 роки, він двічі судимий.

Він вимагав, щоб 24 особи, серед яких керівники уряду, парламенту, судів, церков, а також олігархи, записали і виклали в інтернет відео зі словами: "Я - терорист в законі". Також він наполягав, щоб Зеленський оприлюднив відео із закликом дивитися фільм "Земляни". Цю вимогу президент виконав. Свій вчинок зловмисник назвав "днем антисистеми".

Йому інкримінують вчинення терористичного акту, захоплення та тримання осіб як заручників з погрозою знищення людей, посягання на життя працівника правоохоронного органу, а також незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України).

Сьогодні, 23 липня, суд у Луцьку суд обрав запобіжний захід Кривошу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. Адвокат заявив журналістам, що не подаватиме апеляцію на це рішення, як того забажав Кривош.

На засіданні суду Кривош назвав свій вчинок перфомансом і заперечив інформацію про те, що захоплення заручників нібито було постановним.