Максим Кривош на суді, де йому обирають запобіжний захід / скріншот

Максим Кривош, який 21 липня захопив автобус і взяв заручників у Луцьку, поскаржився, що його вимоги були проігноровані майже всіма представниками влади. Відреагував лише президент Володимир Зеленський.

Читайте такожТворці фільму "Земляни" відреагували на захоплення заручників у Луцьку

"Ніхто не ворухнув пальцем, тільки Зеленський!», – цитує «Страна» слова Кривоша, який поспілкувався з журналістами перед судовим засіданням.

Відео дня

Злочинець вимагав, аби представники органів влади всіх рівнів публічно назвали себе «терористами в законі».

При цьому він розповів, що обрав тактику захоплення автобуса із заручниками, оскільки вважав, що це дієвий спосіб домогтися виконання своїх вимог.

Як повідомляв УНІАН, 21 липня о 9:25 у Луцьку озброєний Максим Кривош захопив рейсовий автобус з пасажирами. У заручниках опинилися 13 осіб. Близько 22:00 всі захоплені громадяни були звільнені, а чоловік затриманий.

Кривошу 44 роки, він двічі судимий. Йому інкримінують вчинення терористичного акту, захоплення і утримання осіб в якості заручників з погрозою знищення людей, посягання на життя працівника правоохоронного органу, а також незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України).

Чоловік вимагав, щоб представники органів влади, судів і церков публічно назвали себе «терористами в законі». Він також поговорив телефоном з президентом Зеленським і затребував від нього записати відеозвернення із закликом переглянути документальний фільм "Земляни" 2005 року.

Після того як президент записав відео, заручники були звільнені, а Кривош затриманий.