В Ужгороді мешканці Закарпаття пікетували будівлю обласної державної адміністрації з вимогою знизити ціни на газ і електрику.

Про це повідомляє місцеве видання Mukachevo.net.

Відео дня

Читайте такожУчасники тарифного протесту у Полтаві намагалися прорватися до кабінету голови ОДА (фото)

До людей згодом вийшов очільник області Анатолій Полосков, який нагадав закарпатцям, що 13 січня уряд ухвалив рішення про зниження ціни на газ на 30%.

Однак учасників протесту така відповідь не заспокоїла. Журналісти пишуть, що громадяни стурбовані долею рішення, оскільки не знають, чи діятиме воно на постійній основі, а чи тільки на період карантину.

Мешканці Закарпаття 11 січня уже виходили на «тарифні» протести разом з іншими регіонами України.

Нові тарифи

16 і 30 грудня НКРЕКУ підвищила тарифи на послуги операторів газорозподільних мереж з 1 січня 2021 року.

Згідно з рішенням регулятора, найнижчий тариф на транспортування газу заплатять споживачі столичного «Київгазу» - 0,31 грн за куб. м, а також споживачі «Харківміськгазу» - 0,35 грн за куб. м, і «Кременчукгаз» - 0,39 грн за куб. м.

При цьому найвищу вартість розподілу і транспортування газу отримали споживачі послуг компанії «Газовик» - 2,55 грн за куб. м, «Газопостачсервіса» - 2,46 грн за куб. м, а також споживачі «Лубнигазу» - 2,45 грн за куб. м.

Таким чином, середній тариф операторів газорозподільних мереж по країні становить 1,53 грн за куб. м.

Борги за комуналку

  • На кінець січня 2020 року заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг зросла на 4,7% у порівнянні з груднем 2019 року - до 67 мільярдів гривень.
  • Заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг на кінець лютого 2020 року скоротилася на 0,4% у порівнянні з січнем 2020 року – до 66,7 мільярда гривень.
  • Станом на вересень 2020 року заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг скоротилася на 1,6% у порівнянні з серпнем 2020 року – до 54,4 млрд грн.