Ярослав Пахольчук прокоментував конкурс з UMH / фото УНІАН

Гендиректор 1+1 media Ярослав Пахольчук заявив, що не бачить конкурентів для своєї медіагрупи в конкурсі АРМА на управління активами медіахолдингу UMH. Але проблеми виникають у зв'язку з нечіткими правилами конкурсу.

Читайте такожВ Одесі судитимуть голову офшорної компанії, причетного до " схеми Курченка"

"Нема конкурента, якого ми боїмося або бачимо. Незрозумілсть і нечіткість правил … Якщо подивитися перший раунд — ми там перемогли за всіма статтями, але рішення чомусь не прийнято. Зараз другий раунд, точніше друга спроба - у них (АРМА — ред.) два тижні на оголошення результатів, половина терміну вже фактично пройшла — уже знову починаються якісь гойдалки», - цитує "НВ Бізнес" слова Пахольчука

Відео дня

Що таке UMH

  • Холдинг UMH group був заснований в 1994 році. Він управляє портфелем з понад 50 брендів на ринках онлайн-ЗМІ, радіо і преси, залишаючись одним з найбільших медіахолдингів України.
  • Власником холдингу з 2013 року був олігарх Сергій Курченко, який втік з України після втечі президента Януковича.
  • У портфелі холдингу були друковані та онлайн-видання "Корреспондент", "Теленеделя", Forbes Україна (ліцензія була відкликана після потрапляння Курченка до списку санкцій) та інші.

Конкурс на управління активами UMH

  • Суд передав медіахолдинг UMH Курченка під управління АРМА у вересні 2019 року. Це майно, майнові та корпоративні права були заарештовані в грудні 2015 року.
  • У конкурсі на управління активами медіахолдингу UMH претендувала серед інших медіагрупа 1+1 media. Однак, в медіагрупі Ріната Ахметова конкурс розкритикували, назвавши його "прихованою позаконкурсною передачею ліцензій на мовлення" і затребували скасувати.
  • На повторному конкурсі АРМА планує знайти управителя для активів медіахолдингу UMH.
  • Це корпоративні права 72 юридичних осіб, акції (цінні папери) 7 юридичних осіб, майнові права інтелектуальної власності на знаки для товарів і послуг, завірені 283 свідоцтвами на знаки для товарів і послуг; а також нерухомість та обладнання, заарештовані в грудні 2015 року - вересні 2019 року.