У Херсоні вчителі та батьки ігнорують спроби окупантів запустити "російські школи" / фото ЦСКІБ

У Херсоні, де борються з російською окупацію ще з перших днів повномасштабної війни, вчителі та батьки школярів всіляко бойкотують спроби окупаційної влади запустити в місті "російські школи".

Про це у своєму телеграмі пише перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

Повідомляється, що завдяки патріотичній позиції херсонських освітян в окупаційної "влади" виниклі серйозні проблеми із підготовкою освітньої мережі до запуску нового навчального року. Наголошується, що переважна більшість керівників навчальних закладів відмовилася брати в цьому участь, аналогічна ситуація і з вчителями.

Відео дня

Ба більше, провалилася й ідея масового "кримського педагогічного десанту".

Кримчани розсудливо не поспішають переїжджати на Херсонщину та заповнювати собою вакансії у цій сфері. Звідси й шалені призначення у херсонських школах та училищах, коли людей без педагогічної освіти залучають до їхнього керівництва – додав Соболевський.

Через це окупантам доводиться призначати керівниками колаборантів абикого. Так, "адміністратором" телеканалу окупантів стала колишня прибиральниця, а директором драмтеатру призначили охоронця.

Раніше УНІАН повідомляв, що ЗСУ відновили контроль над вже 44 населеними пунктами Херсонської області. Разом з тим велика частина області, як і раніше, знаходиться під тимчасовою окупацією.

Вас також можуть зацікавити новини: