Небезпечний челендж в TikTok

Соцмережу TikTok заполонили відео, в яких підлітків закликають до масового суїциду 3 березня 2021 року.Читайте такожУ США 14-річна TikTok-блогерка зарізала сестру-інваліда

Користувачі мережі стали постити відео з написами про те, що вони приєднаються до хвилі самогубств. 

"Люди, ви теж чекаєте на 3 березня?", "Зустрінемося 3 березня", "Я просто тепер чекаю 3 березня", - йдеться в постах підлітків в TikTok.

Сама соціальна мережа постаралася забанити розповсюджувачів закликів і видалити провокаційні відео. Зараз хештеги #3березня, #суїцид і #суїцидвихід заблоковані в TikTok - замість них соцмережа показує номер довіри й розповідає про ресурси підтримки.

Відео: Mash

Психологи радять батькам у зв'язку з підозрілим флешмобом поговорити зі своїми дітьми на цю тему. 

"Безпека спільноти, особливо наймолодших користувачів - це абсолютний пріоритет TikTok. Як ми вказуємо в правилах спільноти, ми не допускаємо до публікації контент, який зображає, що пропагує, нормалізує або прославляє дії, які можуть привести до самогубства або самоушкодження. Ми видаляємо контент, який порушує правила спільноти, і блокуємо відповідні хештеги, для того щоб запобігати вчиненню користувачами небезпечних для життя дій. Ми видалили й продовжуємо проактивно ідентифікувати та видаляти з платформи контент на тему суїциду. Ми піклуємося про благополуччя і здоров'я нашої спільноти та показуємо користувачам, які шукають подібний контент в нашому додатку, спеціальні ресурси підтримки та телефон довіри", - заявили в прес-службі TikTok.

Отруєння українських дітей Дротаверином

16 лютого в одному з ліцеїв Боярки дві дівчинки отруїлися таблетками, які самі купили в аптеці. Випити таблетки вони вирішили після того, як побачили в мережі TikTok заклик проковтнути 40 таблеток і подивитися, що з ними буде. В результаті одна з дівчаток померла. Встановлено, що дівчатка вживали препарат Дротаверин, купили його в аптеці біля школи. 

Аналогічний випадок 17 лютого стався в Умані. Дві восьмикласниці наковталися таблеток і потрапили до лікарні. Приймали препарат Дротаверин у приміщенні школи.