У МОН розповіли про новий фейк від росіян / фото ua.depositphotos.com

У Міністерстві освіти та науки попередили, що у соціальних мережах поширюється фейковий лист щодо збору даних випускників призовного віку.

Про це повідомляється у Telegram-каналі МОН.

Так, у соціальних мережах поширюється лист, нібито підписаний заступницею Міністра освіти та науки Вірою Роговою, щодо доручення керівникам закладів освіти скласти списки випускників призовного віку з характеристиками оцінки військово-патріотичного виховання.

Відео дня

Відзначається, що особливо часто цей "документ" публікують у проросійських групах.

Для підробки листа був використаний бланк Міністерства, номер оригінального листа та QR-код, присвоєний системою електронного документообігу.

"Повідомляємо, цей лист – фейк. Розповсюдження підробленого документа є підтвердженням інформаційної війни, що спрямована на створення занепокоєння в суспільстві та дискредитацію МОН. Просимо не довіряти безглуздим повідомленням ворога та фальшивим "документам". Усі офіційні документи відомства розміщуються на сайті Міністерства освіти і науки України", - відзначили у Міністерстві.

Раніше повідомлялося, що російські ЗМІ почали тиражувати нібито документ Міністерства оборони України, який повинен доводити існування секретних біолабораторій і їх роботу з військово-біологічними лабораторіями США. 

Вас також можуть зацікавити новини: