Фото УНІАН

Підприємства SCM, Фонд Ріната Ахметова і ФК "Шахтар" з початку війни передали на потрібні ЗСУ та гуманітарні програми 3 млрд грн.

Про це повідомили в прес-службі SCM. 

Як розповіли в компанії, вона постійно надає захисникам України амуніцію, автомобілі, дрони, тепловізори, далекоміри, фортифікаційні споруди, одяг, взуття, аптечки і турнікети, рації і пальне.

Відео дня

Так, у липні "Метінвест" передав ЗСУ 100 авто і 150 дронів, ДТЕК обладнав одну з військових частин автономною "зеленою" системою електроживлення та опалення, ФК "Шахтар" передав МВС 750 касок і 1,5 тисячі аптечок.

Крім того, Фонд піклується і про мирних жителів України - передав їм понад 600 тисяч одиниць медикаментів і понад 60 тисяч гемоконтейнерів, а також постійно передає набори з харчовими продуктами. Крім того, Фонд вже зібрав для музею "голосу мирних" понад 30 тисяч історій людей, які постраждали від дій окупантів.

У Фонді зазначають, що підтримка мирних українців у прифронтових зонах та вимушених переселенців - один з його пріоритетів. 

"Харчові продукти, предмети першої необхідності, ліки – все це систематично передається людям на місця. Щоб допомога була максимально ефективною, її напрямки та обсяги визначаються в координації з центральною та місцевою владою", - повідомили в компанії.

Також в SCM допомагають евакуйованим співробітникам - розселяють їх, створюють нові робочі місця.