Український волонтер створив унікальні спальники для військових (відео)

Аби бійцям в окопах було тепліше, вінницький волонтер Григорій Жовмір зробив мішки із підігрівом. Вони - з міцної, водонепроникної тканини та підігріваються з павербанку.

Вже кілька десятків таких спальників - на передовій, а ательє Григорія не встигає відшивати нові, щоб задовольнити попит, йдеться в сюжеті ТСН.

У маленькому цеху робота не припиняється ані на хвилину, чотири кравчині майже промисловими темпами шиють камуфльовані спальники на фронт. На перший погляд - це звичайний спальний мішок, але насправді він унікальний. Над ним технологи працювали кілька місяців.

"Складається з декількох шарів. Це водонепроникна та вітростійка тканина, термобар'єр (фольга), після цього йде синтепон, а потім - 8 нагрівальних елементів та штучне хутро", - каже Жовмір.

Аби в спальнику працював обігрів, достатньо звичайного павербанка, саме він живить нагрівальні елементи. Це все безпечно, адже йдеться про напругу в 12 вольт. 

Частину спальників розробник продає, щоб закупити матеріали для нової партії, їхня ціна - 3 тисячі гривень. 

Прогнози щодо війни в Україні взимку

Офіцер Нацгвардії Андрій Іллєнко заявляв, що зима суттєво ускладнить процес ведення бойових дій на території України, та бої все одно будуть інтенсивними.

Аналітики Інституту вивчення війни прогнозували, що  ЗСУ навпаки можуть скористатися перевагами замерзлої місцевості, щоб рухатися легше, ніж восени.

А голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан вважає, що зима може сповільнити хід бойових дій на фронті, але ЗСУ готові до боїв взимку.

Вас також можуть зацікавити новини: