"Метінвест" інвестує і в ремонт доріг

Український бізнес інвестує в проекти сталого розвитку, серед таких компаній - і "Метінвест". 

Як йдеться в експертному дослідженні Європейської Бізнес Асоціації (EBA), 96% опитаних компаній враховують цілі сталого розвитку у своїх стратегіях. Про це пише "5 канал".

Зазначається, що загальні витрати компаній на сталий розвиток у 2020 році перевищили 22 млрд грн, а це на 28% більше, ніж у 2019-му.

Як розповів голова комітету промислової екології та сталого розвитку EBA Станіслав Зінченко, компанії-члени комітету інвестували у 2020 році 22 млрд грн у природоохоронні засоби. 

Читайте такожБюджет Маріуполь в 2021 році отримав понад 1 мільярд податків від підприємств "Метінвесту""Половина цих коштів це були капітальні інвестиції, що дозволяють зменшити викиди, зменшити вплив на довкілля", - зазначив Зінченко.

Так, група "Метінвест", одна з провідних бюджетоутворюючих компаній України, поділилася практичними кейсами в екологічній та соціальній сферах.

Як наголосив Зінченко, підприємства групи "Метінвест" багато інвестують в місцеві інфраструктури, будують і ремонтують дороги. А зараз, в умовах пандемії, ще й практично рятують країну з медичним киснем.

"Наскільки я пам'ятаю, понад 50 тис. км доріг за пару років були ними відремонтовані, багато хто інвестує в навчальні заклади, в обладнання", - підсумував голова комітету промислової екології та сталого розвитку EBA.